Oasis - Skin hidratantă

Creme hidratante pot fi împărțite în două tipuri principale - moisturisers zi timp care conțin mai puțin de petrol și bucurați-vă rapid în piele și în timpul nopții de hidratare care conțin mai mult și de a ajuta pentru a reduce pierderile de apă în timpul nopții. Cremele de noapte sunt, în esență, creme hidratante de noapte. Producatori de cosmetice face o mulțime de linii de pielea uscata si susțin că netratate, acestea vor duce la aparitia ridurilor. Acest lucru nu este adevărat, deoarece liniile de piele uscată sunt cauzate de un strat cornos deshidratat și remediul este hidratare. Ridurile pe de altă parte, sunt cauzate de degenerarea fibrelor de colagen și elastina din derm. Singura modalitate de a îmbunătăți ridurilor este de a stimula, în special, producția de colagen. Singurul produs care a fost dovedit a face acest lucru este tretinoin (vitamina A de acid), deși există unele dovezi că alfa-hidroxi acizi (AHA), acizi beta-hidroxi (BHAs) si vitamina C pot avea un anumit efect.

Cu faptul că din modul, să ne îndreptăm atenția spre ceea ce de hidratare este vorba. În primul rând, atunci când vorbim de hidratare a pielii Suntem foarte vorbim despre este hidratant stratul cornos sau stratul cornos mort al pielii, care este vizibil. În al doilea rând, este apa care hidratează stratul cornos. Când ieși din baie, stratul cornos este hidratata, dar nu rămâne în acest fel pentru mult timp, deoarece atmosfera se usuca rapid. În scopul de a hidrata pielea, trebuie să pună apă în stratul cornos și păstrați-l acolo. Acest lucru este exact ceea ce face creme hidratante. In termeni medicali, se reduce "pierderea transepidermică de apă" (TEWL). Există două grupuri de ingrediente din creme hidratante care pot face acest lucru. Primele sunt lubrifianți (ulei mineral sau vegetal, lanolins și siliconi), care reduce pierderile de apă prin evaporare de ocluzie pielea cu un strat impermeabil. Al doilea grup de ingrediente sunt agenți de umezire care atrag și retine apa in stratul cornos. Exemple de umectanți includ acid lactic, uree (ureea găsit în creme este sintetic produs prin combinarea unei molecule de dioxid de carbon cu două molecule de amoniac și nu sunt obținute din urina), acid hialuronic (capabilă să rețină 1000 de ori greutatea sa in apa), propilen glicol, glicerină, sorbitol, gelatina, lecitina, sodiu pirolidona carboxilic (Na-PCA), și butilenglicol. Umectanți sunt adesea folosite în așa-numitele "creme hidratante fără ulei". Emolienți sunt produse care fac pielea mai moale, dar există atât de mult suprapunere între emoliente și hidratare care acestea pot fi considerate aproape sinonim.

Sfaturi de îngrijire a pielii

Purtarea de protecție solară în fiecare zi este una dintre cele mai bune metode de combatere a îmbătrânirii, dar pete fata cu tot ce avea pe mână nu este suficient de bun. Potrivit grupului de lucru de mediu, trei din cinci protectie solara nume de brand-nu sunt suficient de eficiente. Aceasta înseamnă că ele nu blocheze soare, sau sunt realizate cu substanțe chimice periculoase, sau ambele. Utilizați 2009 protecție solară Ghidul EWG, a la "Resurse" pentru a găsi o protecție solară care protejează pielea. Vei fi folosind-o în fiecare zi, așa că merită. SPF 15 blocheaza 94% din razele UVB, SPF 30 blochează 98%, și SPF 50 blochează 99%.

Ideal rutina de curățare este adesea touted ca 1) curata, 2) exfoliaza, 3) ton, și 4) hidratarea. Cu toate acestea, este bine pentru a optimiza această rutină în funcție de nevoile pielii tale. Nu toată lumea va avea nevoie de un toner, de exemplu, mai ales daca pielea ta se simte deja întinsă și uscată după curățare. Piele sensibilă nu trebuie să fie exfoliata in fiecare zi. Un masaj blând cu un prosop contează ca "exfoliere" astfel încât să nu trebuie să se bazeze pe Scrubs cumparat de la magazin. În cazul în care pielea ta este gras, nu aveți nevoie de un hidratant fel de frecvent ca oamenii de păr-jupuite. Poate doriți un toner, în schimb. Experiment cu această rutină până când găsiți echilibrul ideal pentru tipul dumneavoastră de piele.